Blog Widget by LinkWithin

Thursday, January 27, 2011

Lawak giler babas!!

Hai. Aku Amin. Aku ada cerita nak berkongsi dengan korang......


Dulu, masa aku kecik-kecik, aku takut gila dengan Ayah aku. Ayah aku garang gila weh. Ayah aku suka kasi amaran kat aku dengan kasik jelingan garang dia jika aku ada buat benda yang dia tak suka.

Contohnya, di kedai, kalau aku ambil gula-gula, Ayah aku akan menjeling tajam yang bermakna aku kena letakkan gula-gula tadi ke tempatnya semula.

Nak di jadi kan cerita, satu hari, aku dengan Ayah aku pergi surau utk solat maghrib. Kecik-kecik beb. Memang la rajin baik warak alim. Keh keh keh.

Masa tu orang semua tengah kusyuk solat. Ketika sedang rukuk, aku ternampak kain pelikat tok imam tersepit kat tengah-tengah celah punggung dia. Aku yg 'konon-kononnya' baik ni berniat nak tolong tok imam tu. Aku terus je tarik kain yg tersepit tu keluar dari tempat sepitan dia. Konon2 biar kain tu boleh bernafas lega. Hehe. Ayah aku yg ternampak adegan tu terus kasik jelingan maut dia kat aku. Aku pun faham maksud ayah aku tu lalu memasukkan semula kain pelikat tok imam di celah punggung tok imam tadi. Ape lagi, melatah lah orang tua tu..

Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahan tok imam tadi. Muka ayah aku merah padam tahan malu tahan marah. Malam tu berbirat punggung aku kene rotan.
Hadoi... ("╯﹏╰)


Moral of the story is:
Jgn memandai nak masukkan kain kat celah punggung tok imam.. Kih3 X_X:$=D

Wednesday, January 19, 2011

Kalau Berani>> Saya Tanya, Anda Jawab!

Dilarang senyum atau ketawa semasa menjawab, kalau tidak anda akan digagalkan dari Ujian SPM.

1. Siapakah yang membuka Melaka?

a. Param

b. Parameswari

c. Paramugari Terlampau

d. Parameswara

e. Parang Kontot

2. Pada tahun 1771, seorang penjelajah Inggeris telah tiba di sebuah kawasan yang dikenali sebagai New Hebrides, siapakah dia?

a. Kapten Hook

b. Kapten Crook

c. Kapten Cook

d. Kapten Cool

e. Kapten Boleh

3. Siapakah yang pernah menjadi pemerintah Sarawak?

a. Brooke Shields

b. James Beruk

c. James Bond

d. Sapok Biki

e. James Brooke

4. Siapakah yang membuka Pulau Pinang?

a. Torch Light

b. Traffic Light

c. Francisca Peters

d. Light and Easy

e. Francis Light

5. Salah seorang pahlawan melayu terbilang?

a. Tuk Janggut

b. Tuk Misai

c. Tuk Sideburn

d. Tuk Misai A Galak

e. Tuk Bulu Hidung

6. Pahlawan Melayu di Pahang?

a. Mat Kilau

b. Mat Silau

c. M Daud Kilau

d. Mat Sentul

e. Mat Rempit

7. Siapakah Residen Inggeris di Negeri Perak yang dibunuh oleh Datuk Maharajalela?

a. Jawa Jerongos

b. J.W.W Birch

c. Jay Jay

d. J.W.Marriot

e. Jawa Rangers

8. Negara manakah yang menjajah Tanah Melayu selepas Portugis?

a. Ayam Belanda

b. Bela Anda

c. Blender

d. Belanda

e. Blunder

9. Apakah antara hantaran yang diminta Puteri Gunung Ledang kepada Sultan Melaka?

a. 7 dulang hati nyamuk

b. 7 dulang tongkeng ayam

c. 7 dulang tahi hidung

d. 7 dulang tahi lalat

e. 7 dulang gigi arnab

10. Siapakah puteri Pahang yang mencintai Hang Tuah?

a. Tun Mahathir

b. Tan Tin Tun

c. Tun Tak Tahu Eja

d. Tun Teja

e. Arnold Susahanakeja

11. Siapakah puteri Negeri China yang berkahwin dengan Sultan Melaka?

a. Puteri Hang Li Po

b. Puteri Kepala Hotak Hang!

c. Puteri Opah Hang!

d. Puteri Hang Go Poh

e. Puteri Hang Cing

12. Ikan apakah yang melanggar Singapura?

a. Ikan Bilis

b. Ikan Masin

c. Ikan Kembung Masak Asam

d. Ikan kekek mak iloi-iloi

e. Ikan Todak

13. Siapakah Ketua Kominis Malaya?

a. CIMB Bank

b. Chin Peng

c. Soh Chin Aun

d. Chim Pan Zee

e. Chin Chau

Friday, January 14, 2011

Cerita Facebook lagi

Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type 'www.facebook.com' pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan
'the page cannot be displayed'

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasiktau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com
Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ((bengang)) >:O

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, January 13, 2011

Ferrari nak jual

Harga RM1.2 juta je.. Sape nak beli?
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, January 11, 2011

Pesanan Di jamban

"Aku sebagai melayu, aku nak bg tahu! Melayu nie bodo!! Sbb tak conteng kat kertas tp tulis kat pintu bilik air. Bodo!! Aq harap yang tulis nie bukan member2 aku. Aku tulis kat pintu ni pon sebab nak bagi nasihat kat kaum2 aku iaitu Melayu!"

Ini plak aku sebagai melayu, yang sedang berak dan menjawab bagi pihak melayu, tapi aku cerdik skit dari kau, tak tulis kat pintu, tapi tulis kat blog, kau ni memang sah Bodo!Sekian..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, January 10, 2011

Facebook ditutup, kita terima hakikat.

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

"Facebook has gotten out of control," said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, "and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness."

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

"After March 15th the whole website shuts down," said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. "So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won't be able to get them back once Facebook goes out of business."

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

"I personally don't think it's a big deal," he said in a private phone interview. "And to be honest, I think it's for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That's always a good thing."

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

"What am I going to do without Facebook?" said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. "My life revolves around it. I'm on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?"

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

"I'm glad the Facebook nightmare is over," said Jon Guttari, a single parent from Detroit. "Now my teenager's face won't be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her."

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

"I don't care about the money," said Zuckerberg. "I just want my old life back."

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

www.weeklyworldnews.com

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Toilet standart or premium?

Setelah berhempas pulas di lowyat, tandas merupakan tempat penting yang akan dituju. Masa mula2 masuk, afiq tak lah teringin membuang sesuatu. Tapi teman kan lah rakan2.. Tengok ada tulis Toilet Standart RM0.50. Dah beberapa jam jalan, afiq pun nak lah juga merasa toilet standart, sekali dia tulis Toilet Premium RM1.00. Wow..toilet pun ada kelas jugak eh.. Tengok biasa jugak mcm tempat2 berak yang lain kan?
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, January 7, 2011

Barang Perempuan Lebih Mahal

Mengikut pemerhatian, barang perempuan semua nya lagi mahal dari lelaki. Termasuk lah perfume, beg tangan, baju, alat mekup.. Semua lah.. Kecuali seluar diatas..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Budak ni Kantoi

Kisah disebalik kuih Bantal

Di ceritakan pada satu hari, seorang adik telah pergi membeli kuih di pasar malam. Sampai saja di sana, dia pun menghubungi along nya yang berada dirumah..

"Along, nak beli kuih ape?"
>"Kuih apa yang ada?"
"Kuih bantal ada. Tapi ada satu lg ni, macam kuih bantal, tapi isi dalam nyer pedas. Kuih ape eh?"

Lalu si along nya pun berfikir sejenak..setelah 5 minit, baru lah dia mendapat jawapan..

>"Oh, kuih popiah"

Hahaha..Ketahui lah bahawa kuih bantal peluk itu nama nya kuih ketayap, dan kuih bantal peluk pedas pulak ialah kuih ketayap.. Kenali lah kuih-kuih tempatan..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Lisa P*p*k Tembam

Aku betul2 tak faham gejala conteng2 tandas ni. Macam2 perkataan. Boleh kata kan hampir setiap tandas lelaki ada. Tak tau lah kalau tandas perempuan pun ada, pasal tak pernah plak masuk.

Dah tulis tu satu hal, yang jadi mangsa org yg punya no telefon tu..tak pasal2 org gila dok call dia. Pernah satu kes afiq dengar, bini orang kene kacau. Berpuluh pangilan setiap hari berkenaan sex,sebab nya no fon dia org pedajal kat bilik air.

Isu ni bukan baru, kalau lah tandas2 ni letak kan sewa iklan, confirm lg kaya dari facebook.. Tapi yang pelik nya diaorg ni, tak kan pergi tandas bawa marker, liquid, pen dan segala alat conteng. Kalau nak berak, bawa bontot cukup lah kan.

Ni gejala buruk yang patut di jauhi, kalau nak menulis sangat baik kau buat blog. Kalau kau nak iklan kan "saya mahu isap batang" kau post je kat facebook.ketika itu Rakyat Malaysia akan lebih tenang ketika membuang air besar tanpa membaca di pintu tandas..

Lagi satu, kalau membaca time berak boleh lemah ingatan kot..

Sekian..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, January 6, 2011

Office ku syuga ku

Setelah bertungkus lumus, akhirnya office ini berjaya juga disamak. Diketuai oleh Akmal, semua nya berkilat mcm Office KLCC.

Kepada yang ingin menyumbangkan perabot, sumbangan anda amat lah dialu-alu kan..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, January 2, 2011

Aku Rasa Tertipu..

Saya hari ni memang betul2 tertekan, dh lah kena bangun pagi2, lepas tu kena gerak ke damansara.

Cerita nya mcm ni, disebabkan menjaga hati seorang sahabat, dia minta sgt ikut dia pergi ke Damansara. Upline dia paksa kata nya, so dia suruh dengar je. Masuk ke tak xpe, just dengar. Ok, deal..aku pun setuju lah, ikut kan je. Dengan erti kata lain, terpaksa lah.

Dan-dan lepas tu dia suruh bayar RM70 + RM20 duit minyak. Eh, apahal plak ni.. Sampai je sana, rupanya bisnes preview.

Pendapat aku lah, bisnes preview kalau dh kena bayar sampai RM70, ada ke org nak datang? Tak patut2..dah lah kena paksa kan..

Kalau bisnes multilevel ni bukan tak bagus, tapi lebih dari pada bagus. Cuma kene bersesuaian dengan individu tersebut. Macam aku ni, memang tak dpt nk buat. Masa tk de lah kawan. Mana nak uruskan hal2 lain lg.. Kalau org keje gomen tu memang lh byk masa kan.

Di kala ini, aku tertekan, tension, ngantuk. Kerja banyak lg tak siap, order nak kene buat besok. Tapi ada org yg tak berterus terang. Kalau berniaga ni byk belok2, income kau pun nanti berbelok2 lah..

Sorry lah, org MLM, aku xnak dan xboleh join. Bukan sebab minda aku negatif or apa2 pun kau nak cakap, tapi aku dah lalui benda tu..

Oklah, tgh tengah ceramah ni..$$ juta2 ni $$
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, January 1, 2011

Pelakon Adam Maya meningal dunia akibat sakit jantung

Dukacita sy memaklumkan bahawa pelakon Faizal Yusof iaitu ahmad dani dalam drama tv Adam Maya telah meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Pusrawi KL. Sama-sama kita sedekah al-fatihah buat Allahyarham Faizal Yusof.

Sumber dr pihak Siti Nordiana.