Blog Widget by LinkWithin

Saturday, January 2, 2010

Persiapan Pertama

Masuk hari tingal tak sampai sebulan sebelum majlis pertunangan. Jadi persiapan awal telah pun disediakan. Terutamanya ialah bekas-bekas dan barang-barang hantaran.

100_3501

Dalam gambar ni yang dah selesai beli :

1) Kasut

2) Tudung/Baju/Kain

3) Telekong

4) Bekas cincin

5) Sirih junjung

Antara yang belum ada ialah dulang pahar, alas dulang, kotak hantaran, bunga ros hidup, kek, cokelat dan cincin. Rasa-rasa nya konsep dah hampir nak jadi, tapi satu dua bekas je, yang lain sedikit terabur dari konsep asal. Tapi xpe, kita tunggu alas dulang dan hiasan nanti.

Kalau korang ada idea, boleh lah tolong sikit2 eh. Nak sponser bunga pun dialu-alukan.

3 Komen Pembaca:

de_are_na said...

bagus la kalo da tahu apa yg perlu di beli..hehehe.stengah2 org tu last2 menet baru nk gi cari barang2..hehehe

Hurm..org saner btunang bg barang eyh..laen sungguh...huhuu

Afiq Danial said...

kalau orang melaka hantaran tunang same je dgn hantaran kahwin, ada tu siap dengan pelamin skali..ahak..

iva saionji said...

erm..base masa iva bertunang dulu...simpe but nice..n berkesan dihati setiap org yg hadirlahkan..sebab just bertunang..masa iva dulu pon ade gak hantaran masa tunang....masa nikah pon ade gak...ape temanya ek..??

macam iva dulu pink+putih(iva) & gold(hincik)...kalau pakai bunga hidup lagi chantek...kat melaka iva not sure kat ne leh beli bunga hidup murah...

kalau nak refer gambar cuba tgk sini k...

http://missivasaionji.blogspot.com/2009/07/iva-menanti.html

atau

http://missivasaionji.blogspot.com/2009/11/ko-nikah-ngan-sape.html

ade gambar hantaran masa iva tunang n nikah..

nak lagi naik hantaran mayb penggunaan kain alas pahar akan membantu...

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya