Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, November 4, 2009

Dikala aku sudah tua

Peningkatan umur skang ni sangat2 lah dirasai. Lebih2 lagi dengan sakit2 badan yang dialami ni, memang sesuai lah Afiq mengingat hari2 yang makin tua.

100_2702 Nak tulis blog ni pun macam dah tak larat, tapi digagahkan juga. Bukan apa, sebenarnya Afiq baru balik main badminton. Serius lama gile tak main, tetiba hari ni gatal sangat. So akibatnya tangunglah sekarang. Berenang dengan jogging pun dah lama tingalkan, stamina makin drop. Perut makin kedepan. Tetiba hari ni terkinja2 kejar bulu tangkis, Afiq pun ape lagi macam nak menangis lah.

 

Bila main badminton ni teringat zaman dulu kala, masa darjah 4 sampai 6. Siap pergi tuisyen badminton kat dewan High School setiap hari sabtu dan ahad. Dan berlatih untuk main diperingkat sukma. Tapi bila dah masuk sekolah menengah, habis semuanya. Dah tukar aktiviti lain pulak. Kalau Afiq teruskan dulu, mesti skang dah jadi pemain antara benua kan? Setaraf dengan Lee Chong Wei agaknya.

100_2698 100_2699 100_2700 100_2701 Walau macam mana pun, game badminton hari ni memang betul2 membakar lemak2 tepu yang bermaharaja lela di sekeliling pinggang, sekali gus membentuk badan Afiq lebih menawan dan bergaya. Ahak..

 

Keluar peluh ada lah sebotol air mineral 500ml, penat memang tak ingat. Badan plak dah mula terasa sengal sekarang ni. Tapi serius memang enjoy. Jadi lepas ni mungkin Afiq akan main secara berkala tiap-tiap minggu. Atau mungkin Afiq boleh anjurkan Pertandingan macam pertandingan Bowling dulu? http://www.permata-merah.co.cc/2009/06/bowling-20-jun-2009.html

Korang rasa macam mana?Ok tak?

3 Komen Pembaca:

Ai Adachi said...

xleh blah betul title die.."bila aku sudah tua"

Yann said...

amacam? habis dah segala lemak2 u tu? gugur x macam peluh3 u..hihi

fadzila said...

assalamualaikum.... afiq.... pagi2 cam ni mesti sibuk terkerjar kat ofis ya.... suka kak dok kat rumah dapat baca gelagat anak muda yang hatinya mengingat Allah swt... walaupun dalam keadaan susah kena rompak... tak pa... ada hkkmah disebaliknya... kita tak tahu tapi tuhan Amah Mengetahui... buruk bagi kita tapi baik bagi ALLAH sbt... teruskan hidup...good what u r doing now will lead u to the right path... here and thereafter... Salam Again.. KAk fadzila

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya