Blog Widget by LinkWithin

Saturday, May 30, 2009

Dialog Puisi

Korang mesti tak pernah dengarkan Dialog puisi kan? Masa ber 'Ym' bersama seorang rakan semalam, tetiba datang idea nak main sambung-sambung rangkap puisi ni. Bunyi macam pelik tapi ayat-ayat yang keluar itu mempunyai cerita dan maksud yang tersendiri. Rangkap puisi ini semua ditulis secara sepontan dan syaratnya rangkap puisi ini mesti di taip dalam masa kurang 3 minit serta asli (tak boleh diceduk dari mana-mana walau pun dari blog ini). Mungkin ayat-ayatnya mempunyai maksud yang mendalam sehingga korang baca pun langsung tak faham. Orang yang mempunyai berjiwa sentimental saja yang boleh tersenyum bila membacanya. Kalau jiwa korang nakal, mungkin korang akan berkata "ah..sudah lah..jiwang". Tak suka, tak yah baca ok..


Afiq Danial: cinta itu tiada harga,

Afiq Danial: kalau kau tiada jiwa

Afiq Danial: cinta itu duka

Afiq Danial: kalau kau tak setia

Afiq Danial: ...

PiNk froogy: mana hatimu?

PiNk froogy: yg pernah ku kenal

PiNk froogy: hatiku lara

PiNk froogy: mengenangkan dikau

Afiq Danial: hati ku ada disitu

Afiq Danial: dalam dada mu itu

Afiq Danial: kau tentu kenal siapa aku

Afiq Danial: sama seperti dulu

Afiq Danial: ...

PiNk froogy: kau manusia

PiNk froogy: bkn pantai..

PiNk froogy: sekali bah..kau berubah

PiNk froogy: aku bkn wanita gagah

PiNk froogy: walaupun hati ini ku cuba tabahkan

PiNk froogy: ...

Afiq Danial: cinta aku ini bernilai

Afiq Danial: cinta aku ini setia

Afiq Danial: cinta aku takkan tergadai

Afiq Danial: walau aku tergadai nyawa

Afiq Danial: ....

Afiq Danial: cinta aku tetap dihati

Afiq Danial: walau sampai bila-bila

Afiq Danial: ....

PiNk froogy: kau

PiNk froogy: aku

PiNk froogy: pernah miliki cinta yg satu

PiNk froogy: akan ku simpan cintaku yg satu

PiNk froogy: mungkin tiada dua

PiNk froogy: cintaku padamu seprti bintang di langit..

PiNk froogy: terlalu indah

PiNk froogy: xmungkin tergapai

PiNk froogy: ......

Afiq Danial: bila kenangan itu berlalu

Afiq Danial: akal terus menjadi beku

Afiq Danial: lidah terus menjadi kelu

Afiq Danial: yang indah jadi haru biru

Afiq Danial: kerana

Afiq Danial: memori itu tetap ada kamu

Afiq Danial: mungkan sampai bila

Afiq Danial: yang hadir ini semua derita

Afiq Danial: mungkin aku takkan bahagia

Afiq Danial: kerana kehilangan dua jiwa

Afiq Danial: yang setia bercinta

Afiq Danial: .....

PiNk froogy: yg biru itu langit,

PiNk froogy: yg merah itu saga

PiNk froogy: cintaku amat berharga

PiNk froogy: mengapa kau dustainya sayang

PiNk froogy: mgkin disaat ini aku xlagi ko kenang

PiNk froogy: ko campakkan memori kita seperti sampah yg x bernilai

PiNk froogy: itu hanya padamu..

PiNk froogy: tapi tidak aku

PiNk froogy: .............

Afiq Danial: bila setia ini kau letakkan nilai

Afiq Danial: harganya mungkin antara bumi dan bulan

Afiq Danial: biar kata ini sentiasa berdusta

Afiq Danial: tapi hati tetap hati

Afiq Danial: hati tidak berkata

Afiq Danial: hati ini saksi kita

Afiq Danial: saksi kita saling setia

Afiq Danial: ......

PiNk froogy: telingaku mendengar kata cintamu

PiNk froogy: hatiku merasa kebahagiaan saat bersamamu

PiNk froogy: tapi kini..

PiNk froogy: mulut ku diam..

PiNk froogy: tiada lagi ucapan sayang untukmu

PiNk froogy: hatiku meritih..

PiNk froogy: mataku bercucuran air mata

PiNk froogy: yg seperti tiada henti

PiNk froogy: apa rasa hatimu?

PiNk froogy: bila kedukaan ini milik mu..

PiNk froogy: bisakah kau hanya bersahaja

PiNk froogy: ...............

Afiq Danial: bukan maksudnya kata itu

Afiq Danial: kau hanya turutkan rasa kecewa

Afiq Danial: cuba kau faham apa yang berlaku

Afiq Danial: jangan kau angap itu satu dosa

Afiq Danial: bukan sengaja hancurkan hati mu

Afiq Danial: kelak aku juga akan merana

Afiq Danial: mungkin ini satu ujian

Afiq Danial: untuk mengukur tahap kesetiaan

Afiq Danial: .............

PiNk froogy: mungkin benar katamu..

PiNk froogy: hanya ujian untuk pencinta yg setia

PiNk froogy: pencinta yg setia xkan merana,

PiNk froogy: kerna pencinta yg setia sentiasa setia pertahankan cintanya yang satu

PiNk froogy: cinta nya seperti matahari yg satu

PiNk froogy: xmgkin padam sebelum kiamat

PiNk froogy: xmgkin hilang sebelum hayat nya tamat

PiNk froogy: .................................

Afiq Danial: apa pun kau kata

Afiq Danial: cinta ini mungkin tak ada penghujungnya

Afiq Danial: ia kan kekal sampai bila-bila

Afiq Danial: selagi kita digelar manusia

Afiq Danial: mungkin satu hari nanti akan bermakna

Afiq Danial: bila kau jumpa si dia

Afiq Danial: yang akan menjadikan kau bahagia

Afiq Danial: mungkin sampai ke syurga

Afiq Danial: bila malam larut berlalu

Afiq Danial: mata ini sering jadi kelam

Afiq Danial: mungkin esok kita bertemu

Afiq Danial: bingcangkan nya lebih mendalam

Afiq Danial: semoga indah hari mu dari dahulu

Afiq Danial: jangan dikenang kisah silam

Afiq Danial: mungkin bicara ini mengubah senyum mu

Afiq Danial: aku ucapkan selamat malam..



ini bukan jiwang, tapi ini JIWA.
Seni itu ada nilainya, seni itu tidak gila

3 Komen Pembaca:

babymiLosh said...

yup..seni itu indah :)

belaian jiwa itu terapi :)

Afiq Danial said...

Setuju sangat2 dgn babymiloash!

babymiLosh said...

heheee :)

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya