Blog Widget by LinkWithin

Thursday, September 3, 2009

Free Movie Download : Direct link!


Memandang sekarang bulan Puasa dan sangat tidak sesuai jika kita pergi menonton wayang. So cari lah altenatif lain untuk menonton. Salah satu cara adalah mendownload movie-movie baru dari internet. Tapi ramai yang tak tahukan? So hari ni Afiq kongsikan bagaimana korang dapat menjimatkan wang membeli DVD haram @ cetak rompak sebanyak Rm8 untuk satu movie.

Kalau search kat google dengan keyword "Free Download Movie", terlalu banyak link dan kebanyakannya tak boleh pakai. Cakap free, tapi bila nak download kena bayar kan?

Website yang pertama http://www.syok.org/ : Korang hanya perlu sign up sekali dan boleh terus download movie3 yang ada dalamnya. Sangat banyak sehingga korang perlukan masa sekurang3 menonton terus selama 3 bulan tanpa henti.

Website kedua adalah http://asamboi.org/selambe/ : mamat ni paling rajin mendupload movie3 baru, baik holiwot, boliwot, malaywot, indowot, wotwot semua ada. Korang search je kat sini.

Website terakhir http://www.beck007.com/ : yang ni pun sama, cuma yang ni kurang malaywot dan indowot..

Sebenarnya banyak lagi blog atau website yang menyediakan perkhidmatan mendownload free ni, cuma korang je yang perlu rajin mencari. Dan untuk pengetahuan korang juga, ada berapa software yang perlu ada untuk menonton movie3 yang didowload ini.
Antaranya ialah :

http://www.real.com.au/ : Real Player, sebab kebanyakan movie tersebut mengunakan format real ini. Korang download jer basic player yang tak perlu bayar dan boleh digunakan pada bila3 masa.

http://www.gomlab.com/ : Gom Player, kerana player ini mempunyai kebanyakan plugin format video3 tadi. so amat berbaloi korang download. Dan yang paling utama, ianya adalah Free!

http://www.freebyte.net/download/hjsplit.zip : Hj-Split, sebabnya kebanyakan movie yang diupload akan diasing kan kepada beberapa bahagian atau part. Sebabnya untuk memudahkan download. So bila dah download semua part, kena lah cantumkan semula. File tersebut akan diakhiri dengan *.001, *.002, *.003 mengikut jumlah part.
1) buka software Hj-Split yang telah di download tadi, klik pada JOIN.
2)pilih input file
3)pilih file mana yang nak dijoin, pastikan kesemua file3 tersebut didalam satu folder!
4)lepas tu tekan Start
5)tunggu sampai complete. Masa bergantung kepada saiz file tersebut.
6)dah selesai semua, korang extract guna WinRar untuk file tersebut.

WinRar 3.80
: gunanya untuk extract file yang di compresskan. file movie yang berakhir dengan *.rar perlu mengunakan software ini.

So untuk korang semua, selamat menonton! Jangan lupa nanti belanja Afiq pop corn eh.

2 Komen Pembaca:

Viya said...

Thanks for this links. Alternatively, you guys can use PPS Stream (www.ppstream.com). It's very fast. You can stream and watch at the same time without any slack. The quality is DVD quality!

Anonymous said...

thanks bro. love yr site

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya