Blog Widget by LinkWithin

Friday, September 18, 2009

Menyahut Seruan Pimp My Broadband

Pencapaian teknologi yang maju sekarang ialah Internet dihujung jari. Dimana-mana tanpa perlu wayar telefon, kita dah boleh online dengan mudah. Korang masih ingat lagi tak bila internet mula2 dikenalkan dulu di Malaysia, dial up dengan kelajuan 57kbper saat? Syarikat yang mula menerajui perkhidmatan internet di Malaysia ialah Jaring pada tahun 1991. Masa tu nak download gambar pun azab, apatah lagi kalau nak download movie. Facebook pun belum ada lagi masa tu.
Perkembangan skang, internet tanpa wayar atau broadband pun dah berkelajuan tinggi ala2 F1 Ferrari. Contoh macam Digi Broadband sehingga 14Mb per saat. Internet Afiq kat rumah pun baru 512kbps. Maknanya dah 28kali laju dari yang biasa. Sangat menakjubkan.
Afiq pun sebenarnya tak pernah lagi subscribe broadband ni, online just kat rumah. Kalau keluar tu carilah mana2 wifi free. Memang teringgin nak pakai. Lebih3 lagi kalau free kan? Manalah tahu rezeki raya ni dapat broadband free semperna contest Pimp My Broadband dari Digi ni kan?
Cerita pasal contest ni, Afiq nak minta jasa baik korang semua supaya VOTE gambar yang Afiq upload ni. Kalau menang nanti Afiq janji akan lebih kerap menulis entri baru. So enjoylah korang baca kan? Korang, doakan Afiq berjaya eh.

Cantik tak modem Broadband yang Afiq cipta ni?

Vote Afiq

1 Komen Pembaca:

d|n said...

ak da thumbs up da..hehe

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya