Blog Widget by LinkWithin

Monday, September 28, 2009

Setelah 2 Minggu Bercuti, Akhirnya

http://anjari.blogdetik.com/files/2009/01/malas_logo.jpg

Hari ini Isnin 28 September 2009, maka bermulalah kehidupan berkerja Afiq. Dah xde lagi bergolek diatas katil empuk sehingga jam 9 pagi. Hari ni pagi-pagi lagi dah bangun. Tapi hati terlalu berat nak start kerja. Maklumlah, cuti terlalu lama 2 minggu. Dah biasa dok rumah tengok TV dan membaca surat khabar sampai ke petang.

Bila memikirkan tangungjawab yang melambak bakal tiba, tetiba hati ni terlalu sayu pula. Kejap sangat rasanya masa berlalu. Hari raya pun dah seminggu. Belum puas lagi nak makan lemang dengan kueh raya. Lagi pun raya ni Afiq cuma beraya lebih kurang 20 buah rumah sahaja. Sepatutnya 100 rumah tau. Dan semalam baru pergi melawat tapak jajahan di Krubong. Nak tengok subur ke tidak tempat tu. Ahak..

Disebabkan terlalu sayu dan malas untuk pergi kerja, beberapa perkara yang Afiq lakukan dari Pagi tadi.

1) Bangun seawal 6.30 pagi tetapi bangun dari katil kol 8.30

2) Mandi siap shampoo rambut pepagi ni, jarang2 perkara ni berlaku.

3) Patut sampai Pejabat kol 9, tapi sampai 10.

4) Keluar rumah kol 9. tapi sampai kol 10, sebabnya ikut jalan paling jauh utk sampai pejabat.

5) Siap singah beberapa kedai untuk beli barang masa dalam perjalanan.

6) Masa meeting siap bawa laptop untuk online. Blog ni pun ditulis masa tengah meeting. Baik punya kerja kan?

7) Rasanya hari ni, kol 1 dah sampai rumah kot. Malas gile nak dok lelama kat sini!

Ini lah yang dilakukan oleh Afiq pada hari pertama bekerja selepas cuti selama 2 minggu. Memang amat malas sehinggakan nak tulis blog pun malas. Sekian..

0 Komen Pembaca:

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya