Blog Widget by LinkWithin

Saturday, September 12, 2009

Kalau dah workaholic lah katakan..

Ni Afiq nak cite lah satu peristiwa, kalau dah terlalu workaholic sambil sahur pun boleh wat keje. Korang tengok lah gambar ni, sambil3 sahur, sambil meeting. Cerita perancangan untuk masa hadapan. Tahun 2012. Gile advance lah kan?

Ni bincang ape ni? Nak wat program ke gosip3 ni? Huhu..bulan pose tau ni..


Serius skit lah masa meeting..baru cepat berjayakan? Ni dah sahur ke belum? Kalau lapar, otak pun jem!

Ok, kalau kita nak cerita pasal workaholic ni kadang3 macam-macam boleh jadi. Lebih-lebih lagi kalau dah rajin tahap gila babannya. Dibulan yang Mulia ini elok lah kita rajin melakukan perkara yang berfaedah. Dan jangan lah melakukan perkara yang mungkar itu seperti merempit.

http://rindok.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/20070913-rempit3.jpg

Afiq pun pelik lah, kat melaka ni bila bulan puasa je, Mat3 rempit mula nak mengila. Ape korang ingat korang nak mati dan terlepas dari siksaan kubur? Yerlah, mati dibulan Ramadhankan mendapat rahmat terlepas dari siksaan kubur. Tapi itu untuk orang yang beramal saja, mat rempit banyak amal ke? korang dah terlebih rajin eh?

http://www.geekologie.com/2007/07/05/wrong-job-ads-00.jpg

Bagi Afiq plak, nak kata terlalu rajin tu tidak lah. Tetapi kadang3 kalau dah terlalu rajin, banyak perkara pelik yang dilakukan. Contoh nya semalam install Windows 7 punya pasal, sampai dah terlepas sahur.

Ni lepas baca blog khai lah, terpengaruh nak juga try. First download kat internet dulu file nyer. http://www.tinydl.com/software/59020-microsoft-windows-7-ultimate-x86-x64-oem-dvd.html. Ambil masa dua hari sebab file nyer 2.4 GB. So memang lah Afiq rajin.

Dah habis download, bersusah payah plak nak install. Benda baru, so cara dia pun belum mahir. Dah berejam3 try baru boleh. Akhirnya terinstall lah juga. Tapi kat laptop lama. Sebab nak test dulu ok ke tak, baru masuk kat putih nanti. Tapi rasa macam sayang pula nak buang XP ni, bukan ape, beli jer dah Rm300++. Pakai tak sampai 2 bulan. Rugi tak?

Tapi yang Afiq kagumnya, OS Windows 7 ni tak memerlukan spec dan ram yang tinggi untuk install dan guna. Tak macam vista yang lembab dan berat. Jadi untuk yang nak beli laptop atau pc baru tu, hentikan membeli Vista. Beli Windows 7 ni, tak pun kalau belum releast dipasaran beli jer cetak rompak. Sangat menjimatkan dan berbaloi.


Bagi penguna XP plak, mungkin sudah sampai masanya untuk korang berubah ke OS yang baru. Jom pakat reramai pakai windows 7! Sape yang nak suruh Afiq install tu, takde masalah cuma sediakan Rm20 je eh. Boleh Afiq buat beli baju raya.


1 Komen Pembaca:

NaqeebLukhman said...

mmg betul win 7 best tapi version yang ada sekang nih masih lagi BETA... kalau install sekarang bermakna buleh guna sebelum mac 2010 lepas tu os tu akan kasi warning hehheeee...


kalau dah ada yang crack version tak taulah huhuhuhuhuu....


yeahhh jgn layan Vista...

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya