Blog Widget by LinkWithin

Sunday, July 12, 2009

Ada apa dengan Ahad?

http://2.bp.blogspot.com/_2VOe5eX0QSw/SUEZGDbOeOI/AAAAAAAAAwY/qmN0VnwAfBA/s400/img358.jpg
Mesti korang semua seronok tido atau bergolek2 di atas katil ibarat lipas yang terbalik. Lain pula ceritanya kalau yang ada boipren or gulpren, mesti nak gie showoff dan menjerit "wei! Aku ada couple lah!". Kan3? So tak heran lah kalau kat bandar tu penuh sesak dengan manusia dan ditambah dengan kereta, Pesta hari Minggu lah katakan.

Bagi afiq pula, hari ahad ni sungguh kosong. Dah tak tahu nak buat ape. Nak keluar, tak tahu nak gie mana. Nak makan, tak tahu nak ajak sape. Nak shoping? huhu..lagi lah langsung takde idea. Maklumlah, hidup membujang dan xde makwe. Kesiankan?

Memang Afiq rasa banyak perubahan hidup berbanding dengan tahun lepas. Kalau dulu jangan kata ahad, hari jumaat pun dapat msg 'b, jom keluar makan!'- b, jom gie shopping'- b, keluar jalan2 nak?'- 'b ni, babi lah...uhuk... Memang takkan free lah setiap hari ahad, yer lah masa tu kan ada buah hati, mestilah nak berjumpa dan tanya khabar sihat ke tidak. sekarang, nak keluar tu bergantung dengan kawan2. Kalau ada yang mengajak tu jalan lah. Tapi biasanya masing2 ada hal masing2 kan?

Takpe lah, ahad ni Afiq habiskan dengan pergi mengajar, membaca surat khabar, menonton tv dan membuta. than bila Afiq nak update blog, mula lah line internet streamyx ni problem. wah, wat the fish dgn streamyx ni? bila time pack hour mula lah dia nak buat hal. Arghh..bertambah lagi satu tension! Minta tolonglah kat telekom, bukan satu dua kali masalah ni berlaku tapi hampir setiap minggu. Weh, aku bayar tak pernah miss lah! Bagi servis baik skit lah kan untuk Afiq terus memberikan perhidmatan yang cemerlang utk pembaca blog Permata-Merah ni.

Korang ingat lagi tak dengan entri Afiq pasal Biarlah Bulan Bicara? Ramai pula yang msg dan tag Afiq di facebook menyuruh menyanyikan lagu ni secara live. Korang ni biar betul, berani ke nak dengar? oklah, tapi sebelum itu pastikan jarak korang dengan Pc jauh bagi mengelakkan korang termuntah diatas keyboard. Dan bagi yang mempunyai masalah darah tinggi dan kencing manis, sila lah jangan tengok!


Amacam? Ada mirip2 mawi tak suara diatas? Sila lah ketawa sepuas2nya sehingga mengeluarkan air mata.Hahahaha.. Tapi untuk pengetahuan korang, cuaca di melaka masih lagi cerah selepas Afiq menyumbangkan lagu tu. Kira not bad lah kan? So lepas ni, Korang jangan berani lagi suruh Afiq menyanyi ok. Takut3 muntah hijau pula, sape yang susah? Korang jugak kan?

3 Komen Pembaca:

yann said...

werrkkk..nak muntah pinnkkkkk!! =p

ko letak gak video ni..hahahah..xsia2 aku rakam!!

live tu afiq nyanyi!! bravo2...
sib baik xmendung kan...??

Afiq Danial said...

yan, ko jgn lupa..suara kau pun terselit sama..hahaha..

xmendung,siap panas lagi tu..

Ai Adachi said...

ok la tue boleh menyanyi
alhamdullillah ade jugk suara
drpd bisu

humm..

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya