Blog Widget by LinkWithin

Friday, July 3, 2009

Larangan

Malam tadi dapat satu email dari Geng Santai, tertarik nak kongsi di sini! Memang pelik dan lawak. Mungkin ianya benar, cuma kita je yang tak tahu.

Undang-undang Seluruh Dunia

THAILAND :

* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :

* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :

* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :

* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat “memprovokasi†rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :

* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :

* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :

* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :

* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-
- ARIZONA :

* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :

* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :

* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :

* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :

* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT

* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

- FLORIDA :

* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :

* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA

* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang

Agak terkejut bila membaca yang terakhir muncul nama Malaysia. Ye tak yea jugak, kenapa nak kena pasang lampu waktu siang? Kan boleh terkejut kalau orang negara luar baca.

Satu lagi, mat saleh ni selalu buat benda yang pelik2 kan? Kadang2 tak masuk di akal normal kita sebagai orang timur. Mungkin dah jadi adat diorang nak cuba sesuatu yang luar batasan fikiran. Contohnya seperti Cari kunci dalam tahi mengunakan mulut.Uikk..Betul2 berlaku tu! Cuba lah cari kat you tube. Dan lagi satu ni kat Jepun, melawak mengunakan air panas. Kalau aku kena, sorry lah kalau ada yang meninggal lepas tu.



Pastu, Korang pernah dengar tak Cameltoe atau dalam bahasa melayunya Kuku unta.Hahaha..cuba korang search kat google, korang tentu terperanjat dengan hasil cariannya.
Untuk lebih jelas, cuba cari image tau! Huhu..Jangan harap dapat jumpa macam gambar diatas. Pelik2 kan diaorang ni? Atau sebenarnya kita orang malaysia tak cukup sporting? Anda kata bagaimana?

1 Komen Pembaca:

♥cutebabygirl♥ said...

hahaha..x sangke mnde cmtu wujud.
cameltoe..hahak..sengal~!!!

Post a Comment

Sila Komen dengan ikhlasnya